Placinta cu paste si sos de vin rosu

de Julie in Prajituri, 18 Noi 2010 | 7522 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 foi de placinta,
  • 300 g paste subtiri,
  • 1 lingura unt, 
  • 3 oua,
  • 6-7 linguri zahar,
  • 100 g smantana,
  • 200 g branza proaspata ,
  • esenta de vanilie ,
  • cateva stafide,
  • coaja rasa de lamaie, ulei, pesmet
  • Pentru sos:
  • 300 ml vin rosu dulce,
  •  1 cana zahar,
  •  scortisoara, cardamom
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu paste si sos de vin rosu:

Pastele se fierb in apa cu sare, se scurg si se amesteca cu untul topit. Se mixeaza smantana cu branza, galbenusurile, zaharul, stafidele, coaja de lamaie, esenta si apoi se adauga peste paste. La sfarsit se incorporeaza usor, albusurile batute spuma. Se unge un vas cu ulei si se tapeteaza cu pesmet.Se pun doua foi de placinta unse fiecare cu ulei, se imbraca si peretii vasului,  se adauga amestecul de paste cu branza iar deasupra se pun celelalte doua  foi de placinta ,unse si ele cu ulei.  Se coace timp de 30-35 minute in cuptorul deja incins.

Sosul:

Se pun la fiert vinul si zaharul pana cand se ingroasa . Se aromatizeaza cu scortisoara si cardamom. Placinta se serveste stropita cu sosul cald.

Buna rau! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu paste si sos de vin rosu" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Guguluf cu glazura de portocale